Sposób przygotowania:
Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkamiEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Etap 2
Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić do garnka i usmażyć.
Etap 3
Szynkę zmielić, dodać do grzybów razem z przyprawami. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
Etap 4
Do mięsa z grzybami dodać passatę i szklankę wody, zagotować.
Etap 5
Dodać fasolkę razem z zalewą i zioła. Wymieszać.
Etap 6
Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Magdalena88
niezły kąsek
Beatris
Raczej baza zupy... Zupa pomidorowa na rosole z dodatkiem koncentratu pomidorowego to nie dla mnie. Natomiast chętnie zjem taką przygotowaną ze świeżych lub "zapuszkowanych" pomidorów lub jak w tym przypadku z passaty:) Pyszne dodatki też mają niebanalne znaczenie - zmielona szynka i pieczarki w moim przypadku sprawdziły się doskonale:)