Sposób przygotowania:
Najlepsze ciasto świata
Przepis inspirowany kulinarnym cudem pt. "Ciasto czekoladowe z białym musem" z Kwestii Smaku.
Dno tortownicy powinniśmy wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie dno i boki smarujemy masłem. Następnym krokiem jest ubijanie białek na sztywną pianę - pod koniec ubijania dodajmy cukier puder, po trosze. Z powstałą pianą łączymy drobno pokrojone migdały, czekoladę i przesiay następnie wyłożyć na dno tortownicy i zapiekać przez ok. 20 minut w 180 st. C. Po tym czasie spód powinien swobodnie wystygnąć - my możemy zająć się resztą!
Zółtka i 120 ml śmietanki podgrzewamy w wodnej kąpieli. Mieszamy aż masa zgęstnieje. dodajemy masło i czekoladę, wszystko mieszamy aż się połączy. Masa stygnie, my w tym czasie ubijmy śmietanę. Potem łączymy ją z masą czekoladową i tak powstały krem wylewamy na spód. Ciasto wkłądamy na noc do lodówki.
Dno tortownicy powinniśmy wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie dno i boki smarujemy masłem. Następnym krokiem jest ubijanie białek na sztywną pianę - pod koniec ubijania dodajmy cukier puder, po trosze. Z powstałą pianą łączymy drobno pokrojone migdały, czekoladę i przesiay następnie wyłożyć na dno tortownicy i zapiekać przez ok. 20 minut w 180 st. C. Po tym czasie spód powinien swobodnie wystygnąć - my możemy zająć się resztą!
Zółtka i 120 ml śmietanki podgrzewamy w wodnej kąpieli. Mieszamy aż masa zgęstnieje. dodajemy masło i czekoladę, wszystko mieszamy aż się połączy. Masa stygnie, my w tym czasie ubijmy śmietanę. Potem łączymy ją z masą czekoladową i tak powstały krem wylewamy na spód. Ciasto wkłądamy na noc do lodówki.