Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Najlepszy biszkopt do tortu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Wielokrotnie wypróbowany, najlepszy biszkopt

Najlepszy biszkopt do tortu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Najlepszy biszkopt do tortu

 

  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

Najlepszy biszkopt do tortu
Oddzielić białka od żółtek, włożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera aż piana będzie w miarę sztywna. Dodajemy cukier, po trochę, cały czas miksując. Miksować tak długo, aż piana będzie sztywna i lśniąca a cukier rozpuszczony. Dodać żółtka, zmiksować na mniejszych obrotach. Mąkę pszenna wymieszać z ziemniaczaną, wsypać do miski, wymieszać delikatnie, może być na wolnych obrotach miksera lub łopatką drewnianą. Ciasto przelać do tortownicy, spód powinien być wyłożony papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 170st. Po tym czasie biszkopt wystudzić, okroić nożem brzegi, zdjąć obręcz tortownicy.
Najlepszy biszkopt do tortu
Oddzielić białka od żółtek włożyć do wysokiej miski Ubijać na najwyższych obrotach miksera aż piana będzie w miarę sztywna Dodajemy cukier po trochę cały czas miksując Miksować tak długo aż piana będzie sztywna i lśniąca a cukier rozpuszczony
Najlepszy biszkopt do tortu
Dodać żółtka zmiksować na mniejszych obrotach
Najlepszy biszkopt do tortu
Mąkę pszenna wymieszać z ziemniaczaną wsypać do miski wymieszać delikatnie może być na wolnych obrotach miksera lub łopatką drewnianą
Najlepszy biszkopt do tortu
Ciasto przelać do tortownicy spód powinien być wyłożony papierem do pieczenia

Tagi:

mak biszkopt