Sposób przygotowania:
Najlepszy biszkopt do tortu
Oddzielić białka od żółtek, włożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera aż piana będzie w miarę sztywna. Dodajemy cukier, po trochę, cały czas miksując. Miksować tak długo, aż piana będzie sztywna i lśniąca a cukier rozpuszczony. Dodać żółtka, zmiksować na mniejszych obrotach. Mąkę pszenna wymieszać z ziemniaczaną, wsypać do miski, wymieszać delikatnie, może być na wolnych obrotach miksera lub łopatką drewnianą. Ciasto przelać do tortownicy, spód powinien być wyłożony papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 170st. Po tym czasie biszkopt wystudzić, okroić nożem brzegi, zdjąć obręcz tortownicy.
![Najlepszy biszkopt do tortu Najlepszy biszkopt do tortu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/najlepszy-biszkopt-do-tortu-181213.jpg)
![Najlepszy biszkopt do tortu Najlepszy biszkopt do tortu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/najlepszy-biszkopt-do-tortu-181214.jpg)
![Najlepszy biszkopt do tortu Najlepszy biszkopt do tortu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/najlepszy-biszkopt-do-tortu-181215.jpg)
![Najlepszy biszkopt do tortu Najlepszy biszkopt do tortu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/najlepszy-biszkopt-do-tortu-181216.jpg)
Paulina281080