Sposób przygotowania:
Najprostsze bułki razowe
Do miski dodać obie mąki oraz cukier i drożdże. Wymieszać. Włączyć robot z hakiem do wyrabiania ciasta i stopniowo dodawać wodę. Wyrabiać ciasto około 10 minut. Ciasto powinno być trochę klejące. Uformować w kule, oprószyć maka, przykryć i odstawić do podwojenia objętości.
Po tym czasie lekko wyrobić i odrywać kawałki ciasta o wadze 80 g i formować w kulkę,ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Zrobić nacięcie na bułce tępą strona noża. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 st i piec około 20-25 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
1 bułka to około 151 kcal.
Po tym czasie lekko wyrobić i odrywać kawałki ciasta o wadze 80 g i formować w kulkę,ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Zrobić nacięcie na bułce tępą strona noża. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 st i piec około 20-25 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
1 bułka to około 151 kcal.
SylaUla