Sposób przygotowania:
Słonecznikowe pieczone kotlety z makreli
Makrelę przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Do masy rybnej dodajemy jajka, ziarna słonecznika, przyprawy i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę i robimy średniej wielkości kotlety. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po tym czasie kotlety przewracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 minut.
Do masy rybnej dodajemy jajka, ziarna słonecznika, przyprawy i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę i robimy średniej wielkości kotlety. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po tym czasie kotlety przewracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 minut.