Sposób przygotowania:
Pszenne bułki razoweETAP 1:
Drożdże wymieszać z cukrem, dwiema łyżkami letniej wody i łyżką mąki, odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną pracować.
Obie mąki przełożyć do misy miksera, dodać miękkie masło, wlać wyrośnięte drożdże i ciepłą wodę oraz sól.
ETAP 2:
Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
ETAP 3:
Następnie ciasto podzielić na 14 części i uformować bułeczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
ETAP 4:
Wyrośnięte posypać mąką. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15 minut. Bułki wystudzić na kratce kuchennej.