Sposób przygotowania:
Pszenne bułki razoweETAP 1:
![Pszenne bułki razowe Pszenne bułki razowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pszenne-bulki-razowe-407296.jpg)
Drożdże wymieszać z cukrem, dwiema łyżkami letniej wody i łyżką mąki, odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną pracować.
Obie mąki przełożyć do misy miksera, dodać miękkie masło, wlać wyrośnięte drożdże i ciepłą wodę oraz sól.
ETAP 2:
![Pszenne bułki razowe Pszenne bułki razowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pszenne-bulki-razowe-407297.jpg)
Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
ETAP 3:
![Pszenne bułki razowe Pszenne bułki razowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pszenne-bulki-razowe-407298.jpg)
Następnie ciasto podzielić na 14 części i uformować bułeczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
ETAP 4:
![Pszenne bułki razowe Pszenne bułki razowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pszenne-bulki-razowe-407299.jpg)
Wyrośnięte posypać mąką. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15 minut. Bułki wystudzić na kratce kuchennej.