Sposób przygotowania:
Migdałowe pieczone kotlety z makreli
Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni na złoty kolor. Cebulki obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Makrelę przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Do miski z mieloną rybą dodajemy płatki migdałowe, cebulkę, przyprawy, jajko, bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę i robimy nieduże kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut z każdej strony.
Do miski z mieloną rybą dodajemy płatki migdałowe, cebulkę, przyprawy, jajko, bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę i robimy nieduże kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut z każdej strony.