paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Bułki razowe z jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne bułeczki na razowej mące żytniej z jagodami goji bardzo zdrowe i lekko słodkie za sprawą jagód.

Bułki razowe z jagodami goji Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki razowe z jagodami goji

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki razowe z jagodami goji
Drożdże rozkruszyć w ciepłym mleku z dodatkiem cukru trzcinowego. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mąkę pszenną przesiać przez sito wymieszać z solą. Wlać do mąki pracujące drożdże i wyrobić ciasto. Zostawić na 20 minut. Jagody posiekać. Mąkę żytnią oraz jagody wsypać do ciasta i ponownie wyrobić. Formować w dłoniach bułeczki i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Bułeczki ułożyć na blasze i piecz w temp. 190-200 stopni przez około 20 minut. Wyjąć skropić wodą i pozostawić do wystygnięcia pod lniana ściereczką.
Bułki razowe z jagodami goji
Drożdże rozkruszyć w ciepłym mleku z dodatkiem cukru trzcinowego.
Bułki razowe z jagodami goji
Mąkę zytnią dodać do wyrośniętego ciasta.
Bułki razowe z jagodami goji
jagody posiekać wsypać do ciasta i ponownie wyrobić.
Bułki razowe z jagodami goji
Formować w dłoniach bułeczki i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.