Sposób przygotowania:
Najprostsze ciasto jogurtowe
W rondelku roztapiamy masło (lub margarynę), odstawiamy na kilka minut żeby przestygła.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i oba rodzaje cukru. Dokładnie mieszamy. Do suchych składników dodajemy masło, jogurt oraz jajka, mieszamy (najlepiej do tego celu użyć miksera na wolnych obrotach).
Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na górze układamy owoce.
Pieczemy 40-55 minut ( w zależności od naszego piekarnika) w 180*C. Sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone.
Przechowujemy w blaszce do pieczenia przykrytej ściereczką.
Smacznego
Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i oba rodzaje cukru. Dokładnie mieszamy. Do suchych składników dodajemy masło, jogurt oraz jajka, mieszamy (najlepiej do tego celu użyć miksera na wolnych obrotach).
Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na górze układamy owoce.
Pieczemy 40-55 minut ( w zależności od naszego piekarnika) w 180*C. Sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone.
Przechowujemy w blaszce do pieczenia przykrytej ściereczką.
Smacznego