Sposób przygotowania:
Najprostsze ciasto z truskawkami i kruszonkąCiasto:
W jednej misce połączyć mąkę pszenną, ziemniaczaną, cukier oraz proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko, mleko, olej, aromat i skórkę cytrynową.
Następnie wszystko należy wymieszać, ale jedynie do połączenia się składników (mogą być grudki), ponieważ tylko wtedy upieczone ciasto będzie puszyste.
Truskawki:
Truskawki przekroić na pół.
Kruszonka:
Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie połączyć.
Ciasto:
Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, a na jej wierzchu równo poukładać truskawki.
Na końcu równomiernie rozetrzeć palcami kruszonkę.
Pieczenie:
Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i piec około 40-50 minut do tzw. "suchego patyczka".
gusia1000
SylaUla
Di bloguje
quote nick=gusia1000]pyszne ciasto.[/quote]