Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto,wałkujemy i wykładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 35 cm posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Następnie ciasto nakłuwamy widelcem i lekko posypujemy bułką tartą.
2.Truskawki płuczemy,dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki.Następnie przekrawamy na pół i układamy dwie warstwy na cieście.
3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i opuszkami palców rozcieramy,aż powstaną małe grudki.Kruszonkę wykładamy na truskawki.
4. Ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczone ciasto studzimy w formie.
2.Truskawki płuczemy,dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki.Następnie przekrawamy na pół i układamy dwie warstwy na cieście.
3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i opuszkami palców rozcieramy,aż powstaną małe grudki.Kruszonkę wykładamy na truskawki.
4. Ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczone ciasto studzimy w formie.