Sposób przygotowania:
Najszybszy piernik
To najprostszy przepis jaki może być.
Wszystkie składniki poza bakaliami należy wrzucić do miksera i zmiksować na wysokich obrotach miksera do połączenia składników.
Bakalie - u mnie była to żurawina i orzechy włoskie, ale można zmienić na swoje ulubione - siekamy drobno i dodajemy do ciasta.
Całość mieszamy łyżką i przelewamy na foremke do pieczenia wyłożoną papierem do pieczneia. U mnie była to foremka o wymiarach 21x21 cm.
Pieczemy w temp 180 stopni do suchego patyczka, u mnie 50 minut.
Wszystkie składniki poza bakaliami należy wrzucić do miksera i zmiksować na wysokich obrotach miksera do połączenia składników.
Bakalie - u mnie była to żurawina i orzechy włoskie, ale można zmienić na swoje ulubione - siekamy drobno i dodajemy do ciasta.
Całość mieszamy łyżką i przelewamy na foremke do pieczenia wyłożoną papierem do pieczneia. U mnie była to foremka o wymiarach 21x21 cm.
Pieczemy w temp 180 stopni do suchego patyczka, u mnie 50 minut.