Sposób przygotowania:
Piernik na drożdżach
Ciasto:
Drożdże rozmieszać z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić z cukrem , dodać żółtka następnie wlać olej , miód i wsypać mąkę z sodą i przyprawą do piernika. Na końcu wlać drożdże i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać do 3 blach. Piec do suchego patyczka z 175 stopniach.
Masa:
Mleko rozmieszać z żółtkami , cukrem i zagotować. Dodać kaszę i gotować aż zgęstnieje, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać po łyżce kaszy i ucierać aż powstanie puszysta masa , na końcu dodać sok z cytryny.
Przełożenie:
Piernik - powidła - 1/2 kremu - piernik - powidła- 1/2 kremu - piernik - polewa
Drożdże rozmieszać z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić z cukrem , dodać żółtka następnie wlać olej , miód i wsypać mąkę z sodą i przyprawą do piernika. Na końcu wlać drożdże i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać do 3 blach. Piec do suchego patyczka z 175 stopniach.
Masa:
Mleko rozmieszać z żółtkami , cukrem i zagotować. Dodać kaszę i gotować aż zgęstnieje, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać po łyżce kaszy i ucierać aż powstanie puszysta masa , na końcu dodać sok z cytryny.
Przełożenie:
Piernik - powidła - 1/2 kremu - piernik - powidła- 1/2 kremu - piernik - polewa
Jagodowa
Magdalena88
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2