Sposób przygotowania:
Naleśnik straciatella z bananem
Mąkę przesiewamy do miseczki, dodajemy mleko, wodę, jajko, szczyptę soli oraz olej, miksujemy. Zmiksowane ciasto naleśnikowe wkładamy do lodówki na kilkanaście minut, a następnie smażymy z obu stron na suchej, rozgrzanej patelni.
Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Jogurt słodzimy, jeżeli jednak banany są bardzo słodkie możemy pominąć cukier.
Na usmażonych naleśnikach rozsmarowujemy jogurt, wykładamy banana, posypujemy czekoladą. Naleśniki zwijamy, wierzch smarujemy jogurtem i oprószamy startą czekoladą.
Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Jogurt słodzimy, jeżeli jednak banany są bardzo słodkie możemy pominąć cukier.
Na usmażonych naleśnikach rozsmarowujemy jogurt, wykładamy banana, posypujemy czekoladą. Naleśniki zwijamy, wierzch smarujemy jogurtem i oprószamy startą czekoladą.