Sposób przygotowania:
Naleśniki czekoladowe z serem i bananami
Ciasto naleśnikowe:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z masłem, ostudzić. Do miski wybić jajka, dodać mleko, wodę, szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę i kakao, dokładnie wymieszać. Na samym końcu przesiać mąkę, wymieszać. Jeżeli ciasto byłoby za gęste, dodać wody, wymieszać. Smażyć naleśniki na patelni z obu stron, na małej ilości oleju.
MASA SEROWA:
Ser rozgnieść widelcem, dodać oba cukry i śmietanę , dokładnie wymieszać. Smarować naleśniki serem, układać na serze banany, zwijać w rulon.
POLEWA:
Do rondla przełożyć wszystkie składniki polewy, mieszając zagotować, ostudzić. Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu, polane polewą czekoladową.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z masłem, ostudzić. Do miski wybić jajka, dodać mleko, wodę, szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę i kakao, dokładnie wymieszać. Na samym końcu przesiać mąkę, wymieszać. Jeżeli ciasto byłoby za gęste, dodać wody, wymieszać. Smażyć naleśniki na patelni z obu stron, na małej ilości oleju.
MASA SEROWA:
Ser rozgnieść widelcem, dodać oba cukry i śmietanę , dokładnie wymieszać. Smarować naleśniki serem, układać na serze banany, zwijać w rulon.
POLEWA:
Do rondla przełożyć wszystkie składniki polewy, mieszając zagotować, ostudzić. Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu, polane polewą czekoladową.