Sposób przygotowania:
Bananowe naleśniki z jabłkowym musem
Przygotować ciasto naleśnikowe.
Banany obrać ze skórki i przełożyć do rozdrabniacza, zmiksować na gładki mus. Następnie bananowy mus przełożyć do miski. Dodać wodę, mleko, jajko, mąkę , cukier, olej i śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolite ciasto. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.
Przygotować jabłkowy mus. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na dużą patelnię i skopić sokiem z cytryny. Dodać cukier waniliowy i wymieszać. Smażyć chwilę aż jabłka zaczną się rozpadać. Gotowym musem posmarować usmażone wcześniej naleśniki. Złożyć w kopertę lub zrolować.
Przed podaniem można jeszcze posypać cukrem pudrem.
Banany obrać ze skórki i przełożyć do rozdrabniacza, zmiksować na gładki mus. Następnie bananowy mus przełożyć do miski. Dodać wodę, mleko, jajko, mąkę , cukier, olej i śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolite ciasto. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.
Przygotować jabłkowy mus. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na dużą patelnię i skopić sokiem z cytryny. Dodać cukier waniliowy i wymieszać. Smażyć chwilę aż jabłka zaczną się rozpadać. Gotowym musem posmarować usmażone wcześniej naleśniki. Złożyć w kopertę lub zrolować.
Przed podaniem można jeszcze posypać cukrem pudrem.