luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Naleśniki adwentowe

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne, pachnące cynamonem naleśniki

Naleśniki adwentowe

Składniki:

Naleśniki adwentowe

 

  • Ciasto na nalesniki(kazdy ma swoje ulubione)
  • Nadzienie:
  • 2 jablka
  • 1 lyzka masla
  • ½ lyzeczki cynamonu
  • 1 lyzka cukru
  • 50 gram rodzynek
  • 250 gram serka homog.
  • 2 lyzki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • Skladniki na polewe:
  • 50 gram platkow migdalowych
  • 1 lyzka masla
  • 4 lyzki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • ½ lyzeczki cynamonu
  • Kilka lyzek slodkiej smietany

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki adwentowe
Jablka obrac, pokroic i dusic kilka minut z maslem, cukrem, rodzynkami i cynamonem, ostudzic. Serek homg. wymieszac z uduszonymi jablkami, cukrem waniliowym i cukrem. Na kazdy nalesnik polozyc 1 pelna lyzke nadzienia i rozsmarowac po calej powierzchni, nalesnik zwinac na pol i jeszcze raz na pol. Smazyc na rozgrzanym tluszczu na zloty kolor. Platki migdalowe zarumienic na patelni, nastepnie dodac cukier, cukier waniliowy i maslo, ciagle mieszac. Wsypac cynamon i dodac kilka lyzek smietany, powstanie pyszna polewa, ktora polewamy gotowe nalesniki.