Sposób przygotowania:
Naleśniki biszkoptowe z truskawkamiKrok 1:
Truskawki myjemy i oczyszczamy. Osuszamy. Przekładamy do miski. Dodajemy cukier puder do smaku i dokładnie miksujemy.
Krok 2:
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka przekładamy do miski. Dodajemy cukier i dokładnie miksujemy na pulchną masę.
Krok 3:
Do masy z żółtek dodajemy przesianą mąkę, śmietanę oraz aromat cytrynowy. Dokładnie mieszamy.
Krok 4:
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy. Niewielką ilość masła rozgrzewamy na patelni. Łyżką wlewamy porcje ciasta i rozprowadzamy równomiernie. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Naleśniki podajemy polane sosem truskawkowym.
Smacznego!
Czekoladka 2