Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane z twarożkiem i konfiturą
Naleśniki: do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, jajka i cukier puder - miksujemy.
Na nagrzanej natłuszczone patelni smażymy rumiane naleśniki.
Twarożek: do miski przekładamy ser, dodajemy śmietanę, cukier z wanilia i cukier puder - blendujemy.
Naleśniki smarujemy konfiturą porzeczkową, nakładamy twarożek, składamy na trójkąty. patelnie smarujemy masłem, układamy naleśniki, podsmażamy do zarumieniania z dwóch stron.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Na nagrzanej natłuszczone patelni smażymy rumiane naleśniki.
Twarożek: do miski przekładamy ser, dodajemy śmietanę, cukier z wanilia i cukier puder - blendujemy.
Naleśniki smarujemy konfiturą porzeczkową, nakładamy twarożek, składamy na trójkąty. patelnie smarujemy masłem, układamy naleśniki, podsmażamy do zarumieniania z dwóch stron.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
gosiapiotrek23
Konczi
Dziękuję, ja również lubię takie pyszności