slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Naleśniki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na jesienne naleśniki z puree z dyni. Naleśniki dyniowe są niezwykle delikatne, aromatyczne i pyszne.

Naleśniki dyniowe

Składniki:

Naleśniki dyniowe

 

  • 2 szkl mleka
  • 3/4 puree z dyni
  • 1 szkl mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki dyniowe
Wszystkie składniki na naleśniki wkładamy i wlewamy do miski i miksujemy dokładnie aby nie było grudek. Odstawiamy ciasto na 30 minut.

Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej naleśniki na złoty kolor z obu stron.

Naleśniki dyniowe są bardzo delikatne i trzeba bardzo ostrożnie przewracać je na patelni na drugą stronę.