akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Naleśniki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Naleśniki z dodatkiem puree z dyni, dzięki któremu mają piękny, pomarańczowy kolorek. Serdecznie polecam wypróbować.

Naleśniki dyniowe

Składniki:

Naleśniki dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki dyniowe
Wszystkie składniki zmiksować mikserem do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta (owinno mieć konsystencję gęstej śmietany.)

Schłodzić w lodówce 30 minut.

Po tym czasie na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu nakładać porcje ciasta i rozprowadzić po patelni. Smażyć z obu stron do zarumienienia.

Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami, np. dżemem lub na wytrawnie. Smacznego!