Sposób przygotowania:
Dyniowe naleśniki zapiekane na cebuli
Wszystkie składniki na ciasto łączymy. Powinno mieć konsystencję jogurtu. Smażymy naleśniki, mnie wyszło 10 sztuk.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką w proszku. Lekko dusimy. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon.
Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Układamy cienko pokrojoną w krążki lub piórka cebulę. Na niej rozkładamy faszerowane naleśniki dyniowe. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy pure z dyni. Dokładnie mieszamy, dokładamy śmietanę i przyprawy.
Dla zaostrzenia smaku możemy dorzucić przeciśnięty ząbek czosnku. Sos wylewamy równomiernie na naleśniki. Posypujemy całość startym parmezanem i zapiekamy przez około 20 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu z piekarnika dokładamy paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką w proszku. Lekko dusimy. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon.
Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Układamy cienko pokrojoną w krążki lub piórka cebulę. Na niej rozkładamy faszerowane naleśniki dyniowe. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy pure z dyni. Dokładnie mieszamy, dokładamy śmietanę i przyprawy.
Dla zaostrzenia smaku możemy dorzucić przeciśnięty ząbek czosnku. Sos wylewamy równomiernie na naleśniki. Posypujemy całość startym parmezanem i zapiekamy przez około 20 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu z piekarnika dokładamy paprykę pokrojoną w drobną kostkę.