Sposób przygotowania:
Naleśniki gyrosSmazyc naleśniki
1. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę oraz mieszając stopniowo mleko, następnie smażymy naleśniki.
smażymy mięso
2. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy solą oraz przyprawą gyros, smażymy na rozgrzanym oleju.
robimy farsz
3. Kapustę kroimy drobno, przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w półplasterki ogórki, odlaną z zalewy kukurydzę oraz majonez i ketchup. Następnie łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy.
4. Farsz wykładamy na każdy naleśnik i składamy w kopertę. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos
5. 3 łyżki ketchupu mieszamy z 3 łyżkami majonezu i smarujemy wierzch naleśników.
pierzynka
6. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach, dwa ogórki konserwowe kroimy drobno, połowę papryki również kroimy drobno i wszystko razem mieszamy. Nakładamy na sos.
7. Naleśniki zapiekamy 20 minut w 180°C.
ETAP 6:
8. Gotowe.
9. Smacznego.