Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mąkę, mleko, jajko oraz szczyptę soli miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju cienkie naleśniki. Filet z kurczaka kroimy na kawałki, lub w kostkę i podsmażamy na drugiej patelni na łyżce oleju.
Gdy już filet nie będzie surowy dodajmy do niego pomidory z puszki, kukurydzę, fasolkę szparagową oraz pokrojonego na plasterki pora.
Doprawiamy solą, pieprzem i suszoną lub świeżą natką pietruszki i dusimy całość pod przykryciem ok 20 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. Majonez mieszamy z keczupem i smarujemy tym naleśniki.
Na to nakładamy farsz mięsno warzywny i składamy naleśniki na pół i jeszcze raz na pół.
Gdy już filet nie będzie surowy dodajmy do niego pomidory z puszki, kukurydzę, fasolkę szparagową oraz pokrojonego na plasterki pora.
Doprawiamy solą, pieprzem i suszoną lub świeżą natką pietruszki i dusimy całość pod przykryciem ok 20 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. Majonez mieszamy z keczupem i smarujemy tym naleśniki.
Na to nakładamy farsz mięsno warzywny i składamy naleśniki na pół i jeszcze raz na pół.