Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Z mleka, mąki i jajek ubijamy ciasto i smażymy naleśniki.
Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Umyte pieczarki kroimy w drobną kostkę, tak jak cebulę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę i dodajemy pieczarki. Lekko solimy. Gdy odparuje z nich woda dodajemy mięso, doprawiamy do smaku i chwilę razem przesmażamy.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy. Możemy jeszcze podsmażyć je na patelni.
Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Umyte pieczarki kroimy w drobną kostkę, tak jak cebulę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę i dodajemy pieczarki. Lekko solimy. Gdy odparuje z nich woda dodajemy mięso, doprawiamy do smaku i chwilę razem przesmażamy.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy. Możemy jeszcze podsmażyć je na patelni.