Sposób przygotowania:
Waniliowo-cynamonowe naleśniki z jabłkami
1) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, odżywkę białkową o smaku waniliowym i cynamon.
2) Następnie wbijamy jajko i wsypujemy cukier.
3) Wlewamy mleko i wszystko razem łączymy za pomocą miksera.
4) Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wylewamy ciasto naleśnikowe.
5) Smażymy naleśniki z każdej strony na złoty kolor.
6) Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę lub trzemy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondelka z rozgrzanym tłuszczem, zasypujemy cukrem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i podduszamy.
7) Naleśniki przekładamy jabłkiem i składamy, podajemy.
2) Następnie wbijamy jajko i wsypujemy cukier.
3) Wlewamy mleko i wszystko razem łączymy za pomocą miksera.
4) Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wylewamy ciasto naleśnikowe.
5) Smażymy naleśniki z każdej strony na złoty kolor.
6) Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę lub trzemy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondelka z rozgrzanym tłuszczem, zasypujemy cukrem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i podduszamy.
7) Naleśniki przekładamy jabłkiem i składamy, podajemy.