WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Naleśniki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki kokosowe z ciasta zrobionego z dodatkiem mąki kokosowej i mleczka kokosowego na słodko z dowolnymi dodatkami.

Naleśniki kokosowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki kokosowe

 

  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 4 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 200 ml mleka zwykłego
  • 2 łyżki cukru
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki kokosowe

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną tortową i mąkę kokosową. Do mąki dodać rozbite jajko.

Wsypać cukier i wlać mleko zwykłe (użyłam z kartonu 1,5%) oraz mleczko kokosowe.

Wszystko zmiksować mikserem na małych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta bez grudek.

Ciasto powinno mieć lejącą konsystencję jak na zwykłe tradycyjne naleśniki. W razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wsypać więcej mąki.

Na patelni naleśnikowej rozgrzewać po łyżce oleju i nalewać porcje ciasta rozprowadzając je po całej patelni.

Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor i wykładać na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki kokosowe
Naleśnik kokosowy w trakcie smazenia na patelni
Naleśniki kokosowe
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki kokosowe
Ciasto na naleśniki kokoswe po zmiksowaniu.
Naleśniki kokosowe
Składniki na ciasto naleśnikowe włożone do miski