Sposób przygotowania:
Kurczak w warzywach w sosie sojowym
Sos :
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zamiast octu ryżowego, można użyć soku z cytryny.
Kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w paski, przełożyć na patelnię, posypać solą i pieprzem, usmażyć na tłuszczu. Marchewkę obrać, pokroić w paski, z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić też w paski. Pieczarki umyć, pokroić w plastry.
Wszystko przesmażyć oddzielnie, na tłuszczu. Następnie wszystkie składniki połączyć, chwilę razem podsmażyć, wlać sos, wycisnąć czosnek przez praskę, mieszając jeszcze chwilę poddusić.
Doprawić do smaku, solą i pieprzem.
Natkę pietruszki, opłukać, pokroić, posypać kurczaka.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zamiast octu ryżowego, można użyć soku z cytryny.
Kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w paski, przełożyć na patelnię, posypać solą i pieprzem, usmażyć na tłuszczu. Marchewkę obrać, pokroić w paski, z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić też w paski. Pieczarki umyć, pokroić w plastry.
Wszystko przesmażyć oddzielnie, na tłuszczu. Następnie wszystkie składniki połączyć, chwilę razem podsmażyć, wlać sos, wycisnąć czosnek przez praskę, mieszając jeszcze chwilę poddusić.
Doprawić do smaku, solą i pieprzem.
Natkę pietruszki, opłukać, pokroić, posypać kurczaka.