WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1241]

Naleśniki kukurydziane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki kukurydziane zrobione z mąki kukurydzianej. Mają ładny kolor, są trochę sztywniejsze od tych klasycznych i mają fajny smak. Polecam.

Naleśniki kukurydziane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki kukurydziane

ETAP 1:

Mąkę kukurydzianą odmierzyć i wsypać do miski. Dodać szczyptę soli. Wbić jajko. Wlać mleko i zmiksować na jednolite ciasto bez grudek. Ciasto odstawić na 15 minut.

Na patelni rozgrzewać małe porcje oleju i nalewać porcje ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron do zrumienienia i wykładać na talerz. Można też smażyć bez tłuszczu. Wtedy do ciasta należy dodać łyżkę oleju i zmiksować z pozostałymi składnikami.

Naleśniki podawać na słodko lub na słono z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki kukurydziane
Naleśniki kukurydziane w trakcie smażenia na patelni
Naleśniki kukurydziane
Zmiksowane w misce ciasto na naleśniki kukurydziane
Naleśniki kukurydziane
Mąka kukurydziana i jajko umieszczone w misce