Sposób przygotowania:
Przekąska naleśnikowo-serowa z mąki kukurydzianej
Usmażyć placki tak jak na grubsze naleśniki. Jajka z wodą i mlekiem wymieszać mikserem. Kolejno całość połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, serem i przyprawami. Po ponownym rozmieszaniu dolać oliwy i delikatnie rozprowadzić ją łyżką w powstałym ciście. To sposób, aby placki nie przywierały do patelni.
Ostygnięte naleśniki pokroić na kawałki (użyłam foremki do wycinania ciasteczek) i wrzucić do rozgrzanego oleju (głębokie smażenie). Wyjąć jak staną się chrupiące.
Wszystko osączyć z tłuszczu. Można posypać dodatkowymi przyprawami czy startym serem.
Ostygnięte naleśniki pokroić na kawałki (użyłam foremki do wycinania ciasteczek) i wrzucić do rozgrzanego oleju (głębokie smażenie). Wyjąć jak staną się chrupiące.
Wszystko osączyć z tłuszczu. Można posypać dodatkowymi przyprawami czy startym serem.