Sposób przygotowania:
Pizza z fetą i szpinakiem
Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie i odstaw na 15 min. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól, cukier, oliwę z oliwek oraz gotowy zaczyn. Wyrób ciasto a następnie odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Na patelni lekko podsmaż szpinak z czosnkiem.
Rozwałkuj ciasto na blaszce około 46 x 23 cm, posmaruj koncentratem, nałóż na to szpinak oraz drobno pokrojoną fetę, posyp startym żółtym serem. Piecz w temperaturze 210 stopni 20 minut.
Na patelni lekko podsmaż szpinak z czosnkiem.
Rozwałkuj ciasto na blaszce około 46 x 23 cm, posmaruj koncentratem, nałóż na to szpinak oraz drobno pokrojoną fetę, posyp startym żółtym serem. Piecz w temperaturze 210 stopni 20 minut.