tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Naleśniki kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki z dodatkiem kaszki kukurydzianej są o wiele lepsze od tych zwykłych. Naprawdę warto ich spróbować.

Naleśniki kukurydziane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki kukurydziane

Na naleśniki kukurydziane

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 50 g kaszki kukurydzianej
  • 8 g cukru wanilinowego
  • 40 g cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Naleśniki kukurydziane
1) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, cukier biały, cukier wanilinowy i wbijamy jajko.

2) Wlewamy mleko i wszystko dokładnie mieszamy.

3) Następnie dodajemy kaszkę kukurydzianą i ponownie mieszamy.

4) Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki.

5) Usmażone naleśniki przekładamy na ręcznik kuchenny i podajemy z czym chcemy lub jemy suche.
Naleśniki kukurydziane
Do miski wsypujemy mąkę, cukier biały, cukier waniliowy i wbijamy jajko.
Naleśniki kukurydziane
Wlewamy mleko i wszystko dokładnie mieszamy.
Naleśniki kukurydziane
Następnie dodajemy kaszkę kukurydzianą i ponownie mieszamy.
Naleśniki kukurydziane
Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki.