BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1227]

Jajeczna pasta do chleba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczną, szybka w przygotowaniu pastę do chleba. Pasta jajeczna z dodatkiem serka topionego oraz majonezu smakuje wyśmienicie ,a dodatek łososia wędzonego urozmaica smak. Pasta nadaje się na śniadanie i na pyszną kolację.

Jajeczna pasta do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczna pasta do chleba

 

  • jajka 3 szt,
  • serek topiony 100 g,
  • sól i pieprz do smaku,
  • majonez 3 łyżki,
  • Dodatkowo ;
  • kromki chleba,
  • masło ,
  • łosoś ( u mnie brzuszki z łososia) 100 g,

Sposób przygotowania:

Jajeczna pasta do chleba
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i obrać ze skorupek.

Następnie rozgnieść widelcem, dodać serek topiony oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie rozmieszać do połączenia składników.

Na samym końcu pastę wymieszać z majonezem.

Kromki chleba posmarować masłem, następnie pastą jajeczną oraz udekorować łososiem wędzonym.
Jajeczna pasta do chleba
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek
Jajeczna pasta do chleba
Obrane jajka rozgniatamy dokładnie widelcem
Jajeczna pasta do chleba
Do rozgniecionych jajek dodać serek topiony i rozmieszać
Jajeczna pasta do chleba
Dodać przyprawy oraz majonez i ponownie wymieszać do połączenia składników