Sposób przygotowania:
Szpinakowe krokiety w kukurydzianej panierce
W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Podsmażamy do całkowitego rozmrożenia. Zostawiamy do ostygnięcia. W misce mieszamy mleko z jajkiem i mąką. Dodajemy szpinak oraz sól. Smażymy cienkie naleśniki. Ich ilość zależy od wielkości patelni. Mięso na farsz doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na smalcu. dodajemy do farszu. Całość dokładnie mieszamy. Na każdy naleśnik nakładamy dużą ilość. Zwijamy w rulonik. Jajko rozbijamy z mlekiem. Płatki kukurydziane zgniatamy wałkiem jak najdrobniej. Dodajemy do nich sól. Każdy rulonik maczamy w jajku a potem obtaczamy w panierce. Obsmażamy na patelni. Podajemy z czerwonym, czystym barszczem.