Sposób przygotowania:
Kukurydziane naleśniki na słono
Połączyć obie mąki, dodać sól, olej oraz jajka przy pomocy miksera mieszać dolewając wodę do uzyskania troszkę gęstszego ciasta jak na tradycyjne naleśniki. Rozgrzać największą patelnię jaką mamy i na niewielkiej ilości oleju usmażyć naleśniki, odstawić je do wystudzenia. Mięso ja usmażyłam w papirusie czosnkowo-ziołowym, ale można tradycyjnie w przyprawach. Usmażone mięso wystudzić i pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować i wymieszać z dodatkiem soli oraz pieprzu ziołowego, paprykę, cebulę oraz ogórka pokroić w paseczki (tutaj mamy też otwarte możliwości bo tylko kapusta jest konieczna, a resztę możemy dowolnie komponować)Naleśnika posmarować cienką warstwą majonezu i keczupu na dowolnie ułożyć warzywa, mięso i kukurydzę, założyć jeden bok tak, aby stanowił dół i zwinąć lub złożyć tak, aby całość nam nie wypadała.Można też wszystko uszykować i postawić na stole tak, aby biesiadnicy sami sobie złożyli obiad :)