WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Naleśniki na serku wiejskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne i mięciutkie naleśniki zrobione z dodatkiem zblendowanego serka wiejskiego, z cukrem waniliowym.

Naleśniki na serku wiejskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki na serku wiejskim

 

  • 200 g serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. mąki pszennej tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej

Sposób przygotowania:

Naleśniki na serku wiejskim

ETAP 1:

Serek wiejski zblendowac blenderem ręcznym na gładki krem. Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wbić jajko, wlać mleko i dodać zblendowany serek wiejski.

Wszystko zmiksować mikserem na jednolite ciasto bez grudek. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wlać porcję ciasta.

Smażyć z obu stron na złoty kolor i wykładać na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki na serku wiejskim
Naleśnik na serku wiejskim w trakcie smażenia
Naleśniki na serku wiejskim
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki na serku wiejskim
Ciasto naleśnikowe po zmiksowaniu wszystkich składników
Naleśniki na serku wiejskim
Serek wiejski po zblendowaniu blenderem na gładki krem