Sposób przygotowania:
Naleśniki na kremówce z malinami i polewą
1. Z podanych składników należy zmiksować przez kilka chwil gładkie bez grudek o odpowiedniej gęstości ciasto. Mąkę najlepiej jest dodawać stopniowo. Następnie ciasto odstawić na 30 minut, żeby odpoczęło.
2. Z tak przygotowanego ciasta na patelni na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki. Powinno nam wyjść 8 sztuk.
3. Cukier i kakao wymieszać w garnku z niewielką ilością gorącej wody, tak, żeby powstała gęsta papka, dodać masło lub margarynę, gotować na małym ogniu, cały czas mieszając przez kilka chwil, następnie polewę zdjąć z ognia i mieszać, aż polewa będzie gęsta i szklista. Na koniec dodać mielony kardamon i dokładnie wymieszać.
4. Gorącą polewą smarować każdy usmażony naleśnik, posypywać malinami ( wcześniej umytymi i osuszonymi ) i zwijać w ruloniki, z wierzchu również udekorować polewą.
5. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać nią naleśniki i udekorować malinami. Gotowe i smacznego.
2. Z tak przygotowanego ciasta na patelni na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki. Powinno nam wyjść 8 sztuk.
3. Cukier i kakao wymieszać w garnku z niewielką ilością gorącej wody, tak, żeby powstała gęsta papka, dodać masło lub margarynę, gotować na małym ogniu, cały czas mieszając przez kilka chwil, następnie polewę zdjąć z ognia i mieszać, aż polewa będzie gęsta i szklista. Na koniec dodać mielony kardamon i dokładnie wymieszać.
4. Gorącą polewą smarować każdy usmażony naleśnik, posypywać malinami ( wcześniej umytymi i osuszonymi ) i zwijać w ruloniki, z wierzchu również udekorować polewą.
5. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać nią naleśniki i udekorować malinami. Gotowe i smacznego.
SylaUla
Babeczka35
Jak miło się czyta taki komentarz:) Dziękuję:)