WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Jajecznica z pomidorem i grzanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica z wiejskich jajek usmażona na pomidorze pokrojonym w kosteczkę przesmażonym na masełku, delikatnie doprawiona, podana z grzanką.

Jajecznica z pomidorem i grzanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica z pomidorem i grzanką

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z pomidorem i grzanką

ETAP 1:

Pomidora umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła i wrzucić pomidora. Doprawić go solą, pieprzem czarnym mielonym i majerankiem i smażyć kilka minut aż sok z pomidora wyparuje.

Następnie wbić jajka i rozmieszać widelcem z pomidorem. Smażyć ciągle mieszając aż uzyska się odpowiedni stopień ścięcia jajek.

Kromkę chleba posmarować masłem z obu stron i usmażyć na osobnej patelni na rumiano. Podawać razem.

Jajecznica z pomidorem i grzanką
Jajecznica na pomidorze po przygotowaniu na patelni
Jajecznica z pomidorem i grzanką
Jajka wybite do przesmażonych pomidorów na patelnię
Jajecznica z pomidorem i grzanką
Pomidory przesmażone z przyprawami na patelni
Jajecznica z pomidorem i grzanką
Grzanka z ciemnego pieczywa przesmażona na patelni