WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe w panierce z jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe usmażone na oleju w panierce z dodatkiem jogurtu naturalnego i pieprzu ziołowego.

Schabowe w panierce z jogurtem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w panierce z jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce z jogurtem

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Następnie rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Doprawić je solą i pieprzem czarnym mielonym. Jajka wybić na talerz. Dodać szczyptę pieprzu ziołowego oraz łyżeczkę jogurtu i dokładnie roztrzepać na jednolitą konsystencję. Kotlety panierować w jajku wymieszanym z jogurtem i w bułce.

Na patelni rozgrzać olej i układać kotlety. Smażyć je z obu stron na złoty kolor. Wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym żeby odsączyć z tłuszczu.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe w panierce z jogurtem
Kotlety schabowe w trakcie smażenia na patelni
Schabowe w panierce z jogurtem
Kotlety schabowe opanierowane w jajku z jogurtem i pieprzem oraz w bułce
Schabowe w panierce z jogurtem
Jogurt naturalny dodany do rozbitych jajek
Schabowe w panierce z jogurtem
Kotlety schabowe rozbite i przyprawione solą i pieprzem