Sposób przygotowania:
Naleśniki po hiszpańsku lub meksykańsku
Naleśniki: Mleko mieszamy z mąką, wbijamy jajka i łyżkę oleju. Dodajemy szczyptę soli. Wszystko razem miksujemy. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię. Farsz: Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i papryczkę chilli i chwilę razem smażymy po chwili smażenia dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę a następnie dodajemy mięso mielone razem smażymy dłuższą chwilę I dodajemy przecier pomidorowy odsączoną puszkę czerwonej fasoli I kukurydzę. Wszystko przyprawiamy do smaku solą pieprzem I/lub ostrą paprika. Tak gotowy farsz wkładamy do przygotowanych wcześniej naleśników i zawijamy w kopertę lub klasycznie, smacznego.
KasiaJulcia