tomcio

tomcio

Kucharz
[Przepisów: 12]

Naleśniki po hiszpańsku lub meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobre I na ciepło jak I na zimno

Naleśniki po hiszpańsku lub meksykańsku

Składniki:

Naleśniki po hiszpańsku lub meksykańsku

 

  • Farsz:
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • Naleśniki:
  • 0,5 litra mleka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki po hiszpańsku lub meksykańsku
Naleśniki: Mleko mieszamy z mąką, wbijamy jajka i łyżkę oleju. Dodajemy szczyptę soli. Wszystko razem miksujemy. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię. Farsz: Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i papryczkę chilli i chwilę razem smażymy po chwili smażenia dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę a następnie dodajemy mięso mielone razem smażymy dłuższą chwilę I dodajemy przecier pomidorowy odsączoną puszkę czerwonej fasoli I kukurydzę. Wszystko przyprawiamy do smaku solą pieprzem I/lub ostrą paprika. Tak gotowy farsz wkładamy do przygotowanych wcześniej naleśników i zawijamy w kopertę lub klasycznie, smacznego.