kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 701]

Naleśniki pszenno - żytnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na naleśniki które zrobiłam z mąki pszennej i żytniej. Zrobiłam je z cukrem więc świetnie nadają się do słodkiego farszu. Polecam.

Naleśniki pszenno - żytnie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki pszenno - żytnie

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki pszenno - żytnie
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski i miksujemy, aż nie będzie grudek, a wszystkie składniki dobrze się połączą. Miskę z przygotowanym ciastem odstawiamy na 30 minut.

Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Usmażone naleśniki przekładamy na talerz , a następnie składamy.
Naleśniki pszenno - żytnie
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski.
Naleśniki pszenno - żytnie
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia.
Naleśniki pszenno - żytnie
Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki na złoty kolor.
Naleśniki pszenno - żytnie
Po usmażeniu naleśniki przekładamy na talerz.