Sposób przygotowania:
Naleśniki ryżowe z serkiem i dżemem
1. Naleśniki:
Składniki na naleśniki miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone studzimy.
2. Nadzienie:
Ser mieszamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku.
3. Składanie naleśników:
Naleśniki smarujemy serkiem, nakładamy dżemu i składamy w trójkąty.
4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 16 sztuk naleśników.
Patelnia o średnicy 20 cm.
Naleśniki najlepiej podawać zaraz po usmażeniu ponieważ gdy dłużej postoją to stwardnieją.
Składniki na naleśniki miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone studzimy.
2. Nadzienie:
Ser mieszamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku.
3. Składanie naleśników:
Naleśniki smarujemy serkiem, nakładamy dżemu i składamy w trójkąty.
4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 16 sztuk naleśników.
Patelnia o średnicy 20 cm.
Naleśniki najlepiej podawać zaraz po usmażeniu ponieważ gdy dłużej postoją to stwardnieją.
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję :) Uwielbiamy naleśniki :)