Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Naleśniki ryżowe z serkiem i dżemem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Mają ciekawy smak i teksturę. Mają wyrazisty smak. Najlepiej podać je zaraz po przygotowaniu, ponieważ gdy dłużej postoją to robią się twarde. Naleśniki podałam z twarożkiem i konfiturą wiśniową.

Naleśniki ryżowe z serkiem i dżemem

Składniki:

Naleśniki ryżowe z serkiem i dżemem

Ciasto:

Nadzienie:

  • 50 dag sera białego (u mnie taki z wiadereczka)
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier puder do smaku
  • 1 słoiczek ulubionego dżemu (u mnie wiśniowa konfitura)

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki ryżowe z serkiem i dżemem
1. Naleśniki:

Składniki na naleśniki miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone studzimy.

2. Nadzienie:

Ser mieszamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku.

3. Składanie naleśników:

Naleśniki smarujemy serkiem, nakładamy dżemu i składamy w trójkąty.

4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z tej receptury wychodzi 16 sztuk naleśników.

Patelnia o średnicy 20 cm.

Naleśniki najlepiej podawać zaraz po usmażeniu ponieważ gdy dłużej postoją to stwardnieją.