Sposób przygotowania:
Zupa z warzywami, makaronem i kaszą jęczmienną
1. Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzewamy masło lub margarynę, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Uważamy, żeby warzyw nie przypalić. Następnie warzywa zalewamy bulionem i gotujemy aż będą takie pół miękkie, wtedy dodajemy makaron i kaszę. Gotujemy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby dolewamy bulionu, tak żeby było przynajmniej dwa litry zupy.
2. Na koniec zupę przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koperek i natkę pietruszki drobno pokrojone.
3. Zupę podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
Należy pamiętać, że gdy zupa dłużej postoi do zgęstnieje, można wtedy dolać bulionu.
2. Na koniec zupę przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koperek i natkę pietruszki drobno pokrojone.
3. Zupę podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
Należy pamiętać, że gdy zupa dłużej postoi do zgęstnieje, można wtedy dolać bulionu.
skuter5
robaczek
Babeczka35
Dziękuję :)
Babeczka35
Bardzo się cieszę, to również moja ulubiona :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Polecam, jest pyszna i sycąca :)
Czekoladka 2