WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2100]

Naleśniki śmietankowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z mąki pszennej na mleku, z dodatkiem budyniu śmietankowego i mąki kokosowej. Są delikatniejsze i bardziej aromatyczne.

Naleśniki śmietankowo-kokosowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki śmietankowo-kokosowe

 

  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka mąki kokosowej
  • 1,5 szklanki mleka
  • Szczypta soli
  • 1 jajko
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki śmietankowo-kokosowe

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną tortowa, mąkę kokosową, cukier waniliowy, szczyptę soli i budyń śmietankowy w proszku. Wymieszać. Wbić jajko. Wlać mleko i zmiksować na jednolite ciasto.

Małą patelnię rozgrzać. Wlać łyżeczkę oleju i nalać porcję ciasta naleśnikowego. Naleśniki smażyć z obu stron na rumiano i wykładać na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki śmietankowo-kokosowe
Naleśniki w trakcie smażenia na patelni na oleju
Naleśniki śmietankowo-kokosowe
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki śmietankowo-kokosowe
Ciasto naleśnikowe po zmiksowaniu wszystkich składników
Naleśniki śmietankowo-kokosowe
Składniki sypkie na naleśniki umieszczone w misce