Sposób przygotowania:
Naleśniki z nutką cynamonu i cukrem trzcinowym
1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie ciasto, następnie odstawiamy na pół godziny. Jeżeli ciasto wyjdzie nam zbyt gęste dodajemy jeszcze mleka, a gdy wyjdzie zbyt rzadkie dodajemy mąki pszennej. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
2. Ser biały ucieramy z cukrem do smaku, cukrem waniliowym, budyniem w proszku i żółtkiem ( jak chcemy to żółtko możemy pominąć ) na gładką masę.
3. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem i składamy w trójkąty.
4. Na patelni rozgrzewamy masło ,smażymy naleśniki z jednej strony, następnie obracamy na drugą stronę, naleśniki posypujemy starym na drobnych oczkach cynamonem i cukrem trzcinowym, smażymy chwilę, aż pod wpływem ciepła cukier trzcinowy trochę się rozpuści. Podajemy.
Rady: Jeżeli nie mamy cynamonu w laskach, możemy użyć cynamon już zmielony. Z przepisu wychodzi około 8 naleśników.
2. Ser biały ucieramy z cukrem do smaku, cukrem waniliowym, budyniem w proszku i żółtkiem ( jak chcemy to żółtko możemy pominąć ) na gładką masę.
3. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem i składamy w trójkąty.
4. Na patelni rozgrzewamy masło ,smażymy naleśniki z jednej strony, następnie obracamy na drugą stronę, naleśniki posypujemy starym na drobnych oczkach cynamonem i cukrem trzcinowym, smażymy chwilę, aż pod wpływem ciepła cukier trzcinowy trochę się rozpuści. Podajemy.
Rady: Jeżeli nie mamy cynamonu w laskach, możemy użyć cynamon już zmielony. Z przepisu wychodzi około 8 naleśników.