Sposób przygotowania:
Chatka dla misiaETAP 1:
Przed przygotowaniem ciasta należy wyjąć masło z lodówki na krem maślany oraz przełożyć serek na sito( wcześniej położyć ręcznik papierowy). Tak przygotowany serek wstawić na 8 godziny do lodówki.
Misie:
Do miski przełożyć sypkie składniki, dodać jajko i zimne masło. Zagnieść gładkie ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować ciasto i wycinać foremką kształt misia. Piec w 170 stopniach około 10-12 minut, studzić na kratce.
Krem maślany
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem. Dodać kakao i mleko, aby krem łatwiej dał się smarować.
Krem sernikowy:
Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać serek i wymieszać.
Składnie :
Na folii aluminiowej rozłożyć 18 herbatników. 3 rzędy po 6 ciastek i rozsmarować krem maślany. Ułożyć drugą warstwę ciastek.
ETAP 6:
Rozsmarować płaska warstwę kremu sernikowego i ustawić miski. Dać resztę kremu i złożyć boki ciasta do siebie. Na wierzchu ułożyć resztę herbatników i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Polewa czekoladowa:
W rondelku rozpuścić masło z cukrem. Dodać kakao i śmietankę. Zagotować, stale mieszając aby nie było grudek. Zostawić do przestygnięcia. Ciepłą, ale nie gorąca polewa polać wierzch i boki ciasta. Wstawić do lodówki na całą noc.
Smacznego!