Sposób przygotowania:
Babeczki czapki MikołajaCiasto:
Olej rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Ostudzić. Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej.
Cukier utrzeć na jasny krem z jajkami. Dodać otartą skórkę oraz stale mieszając cienki strumieniem dodawać olej.
ETAP 2:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski. Mąkę dodawać na przemian z mlekiem, wymieszać do połączenia.
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i wyłożyć po łyżce ciasta. Piec w 180 st około 23-25 minut, do suchego patyczka.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić.
Czapeczka:
Wiórki wymieszać z barwnikiem, odłożyć na bok.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Śmietanę przełożyć do woreczka cukierniczego z tylką-gwiazdka i wycisnąć śmietanę. Oprószyć obficie wiórkami. Na wierzchu ułożyć połówkę pralinki kokosowej.