Sposób przygotowania:
Naleśniki z budyniemETAP 1:
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu z 500 ml mleka z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu studzimy.
ETAP 2:
Twaróg miksujemy z kwaśną śmietaną.
ETAP 3:
Następnie do twarogu porcjami dodajemy zimn budyń i dalej miksujemy, aż masa będzie jednolita.
ETAP 4:
Mąkę miksujemy z mlekiem, jajkami cukrem i szczyptą soli.
ETAP 5:
Następnie do masy na naleśniki wlewamy wodę gazowaną i jeszcze przez chwilę miksujemy. Odstawiamy na 15 minut.
ETAP 6:
Po tym czasie porcjami smażymy naleśniki na natłuszczonej delikatnie patelni.
ETAP 7:
Na naleśniki wykładamy masę serowo - budyniową. Naleśniki zwijamy w trójkąt, posypujemy cukrem pudrem.