Sposób przygotowania:
Chipsy z jarmużu pieczone w piekarniku
Jarmuż przebrać, opłukać pod bieżącą wodą. Ułożyć na ręczniku papierowym i osuszyć lub osuszyć suszarką do sałaty. Następnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową matą . Poukładać kawałki jarmużu obrane z części łykowatych.
Przyprawić solą, cynamonem, imbirem, pieprzem. Skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Włożyć na 10 minut do lodówki , wyjąć i wstawić do piekarnika na około 6-7 minut i piec w 180 stopniach .Gotowe zaczynają brązowieć i są chrupiące to wyjmujemy.
Przyprawić solą, cynamonem, imbirem, pieprzem. Skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Włożyć na 10 minut do lodówki , wyjąć i wstawić do piekarnika na około 6-7 minut i piec w 180 stopniach .Gotowe zaczynają brązowieć i są chrupiące to wyjmujemy.