szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Tradycyjne naleśniki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tradycyjne naleśniki z dżemem z czarnej porzeczki.

Tradycyjne naleśniki z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjne naleśniki z dżemem

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne naleśniki z dżemem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, następnie wbijamy jajko, dolewamy mleko i całość dokłądnie mieszamy lub miksujemy. Do gładkiego ciasta naleśnikowego dodajemy łyżkę oleju i ponownie mieszamy. Smażymy na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju z obu stron. Gotowe naleśniki wykładamy na ręczniki papierowe aby usunąć nadmiar tłuszczu. Naleśniki smarujemy dżemem porzeczkowym lub innym ulubionym i zwijamy w rulonik. Przed podaniem posypujemy cujrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.
Tradycyjne naleśniki z dżemem
Wszystkie skłądniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski
Tradycyjne naleśniki z dżemem
Po wymieszaniu dolewamy olej i ponownie mieszamy
Tradycyjne naleśniki z dżemem
Na patelni smażymy naleśniki z obu stron
Tradycyjne naleśniki z dżemem
Gotowe naleśniki smarujemy dzemem z czarnej porzeczki