Sposób przygotowania:
Tradycyjne naleśniki z dżemem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, następnie wbijamy jajko, dolewamy mleko i całość dokłądnie mieszamy lub miksujemy. Do gładkiego ciasta naleśnikowego dodajemy łyżkę oleju i ponownie mieszamy. Smażymy na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju z obu stron. Gotowe naleśniki wykładamy na ręczniki papierowe aby usunąć nadmiar tłuszczu. Naleśniki smarujemy dżemem porzeczkowym lub innym ulubionym i zwijamy w rulonik. Przed podaniem posypujemy cujrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.
![Tradycyjne naleśniki z dżemem Tradycyjne naleśniki z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjne-nalesniki-z-dzemem-206502.jpg)
![Tradycyjne naleśniki z dżemem Tradycyjne naleśniki z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjne-nalesniki-z-dzemem-206503.jpg)
![Tradycyjne naleśniki z dżemem Tradycyjne naleśniki z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjne-nalesniki-z-dzemem-206504.jpg)
![Tradycyjne naleśniki z dżemem Tradycyjne naleśniki z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjne-nalesniki-z-dzemem-206505.jpg)